Jak správně vybrat klimatizaci?

Přes rok vysoká vlhkost, v létě dusno a vedro. Je to přesně Vaše pracoviště? Ideálním řešením je klimatizace, která dokáže vydýchaný, teplý a nezdravý vzduch proměnit na svěží a zdravý. Otázka ale je, jak ji správně vybrat, aby Vašemu pracovišti odpovídala a nedělala zbytečné potíže. Při výběru klimatizace tedy zvažte následující. Zaprvé velikost místnosti, kam klimatizaci umístíte. Za druhé výkon klimatizace a čas, za který dokáže klimatizace ochladit vzduch ve vaší místnosti. Její doplňkové funkce a nakonec i to, kolik jste ochotni do klimatizace investovat. 

Typy klimatizace a podle čeho ji vybírat?

Správná a pro Vás nejvhodnější volba klimatizace záleží zcela na Vašich potřebách. Před zakoupením klimatizace tedy zvažte, do jakého prostoru bude umístěna a s tím i, jak by měla být velká. Dále popřemýšlejte o její výkonnosti, jinými slovy, za jak dlouho dokáže proměnit teplý a nezdravý vzduch na zdravé svěží ovzduší. Zamyslete se nad tím, kolik byste byli ochotni zaplatit za klimatizaci a také nezapomeňte zvážit její celkové a doplňkové funkce a energetickou spotřebu. Pečlivě vybírejte s námi z následujících a zvažte jejich klady a zápory.

 

Prvním typem klimatizace je klimatizace mobilní. Je jednoduchá na zapojení, snadná na manipulaci a poměrně levná na rozdíl od jiných druhů klimatizace. Nejenže tento typ chladí Vaši místnost, on ji také odvlhčuje. Má to však háček, není tak účinná jako například jiné klimatizace. Pokud se ale často stěhujete a rádi cestuje, je tato klimatizace ideální volbou pro Vás. Druhým typem a zároveň  tím nejběžnějším, jsou klimatizace okenní. Nejenže ochlazují místnost, ale i ji v chladných dnech vytápí. Jak v zimních, tak v teplých dnech, s nimi máme možnost regulovat teplotu v místnosti. Jsou navíc energeticky úsporné, snadno čistitelné, avšak dražší než klimatizace mobilní a také těžší na sestavení.  

Jaký typ klimatizace je pro Vás nejvýhodnější? A proč ještě uvažovat o zakoupení klimatizace?

Dalším námi zmíněným typem klimatizace, je klimatizace nástěnná. Je ideálním řešení pro chlazení bytů a menších prostor a také nejefektivnější, co se týče její výkonnosti. Je malá, nenáročná na prostor a designově přívětivá k vašemu pracovišti, avšak dělí se na dvě části. Na venkovní a vnější, z čehož vyplývá, že je náročnější na instalaci než klimatizace mobilní. Existuje však i klimatizace bez venkovní jednotky, která má i dokonce v sobě funkce, jako je topení, odvlhčování, filtrace, samočištění a mnoho dalšího. Je také tichá a velmi účinná, však poměrně drahá.

 

Problémy s poklesem produktivity a kognitivních schopností, zvýšení nemocnosti jsme již popisovali v předchozích článcích. Není tedy od věci si i kvůli tomu koupit klimatizaci. A jak poznáme, že jsme produktivní, více ve stresu a náchylní k nemocem právě díky ovzduší, ve kterém se nacházíme? Zde přichází na řadu Luftio, které nejen měří vlhkost, ale i CO, VOC, teplotu a tlak vzduchu, čímž Vám pomůže s klimatizací dýchat svěží a čerstvý vzduch!